За допомогою ягід готують смачні морси, пироги, кекси, а також різні соуси та заправки до м'ясних страв. Класичним варіантом є всім відома журавлина в цукрі. Крім заморозки, сушіння та в'ялення, журавлину можна зберігати у свіжому вигляді в холодильнику.9 січ. 2019 р.
Які хвороби можна лікувати журавлиною?
7 корисних властивостей журавлини
- Уповільнює старіння. …
- Допомагає за лікуванні інфекцій сечовивідних шляхів …
- Знижує температуру при застуді. …
- Захищає серце. …
- Знижує ризик розвитку виразки та раку шлунка. …
- Допомагає контролювати рівень цукру за діабету 2 типу. …
- Має потенційну протипухлинну активність.
Збережена копія
Кому не можна пити журавлину?
Журавлину не можна їсти людям, які страждають від таких захворювань, як виразка шлунка та дванадцятипалої кишки, гастрити з підвищеною кислотністю, адже в ній міститься велика кількість вітаміну С.