Що буде, якщо кожен день їсти м'ясо?

Що, якщо їсти м'ясо щодня? Занадто високий вміст тваринного білка в раціоні призводить до втрат кальцію та перевантаження сечовидільної системи, підвищує ризик серцево-судинних захворювань, інсультів та пухлин. Високе споживання білка можна виправдати хіба що надмірними фізичними навантаженнями.

Бажано, щоб білок був переважно тваринного походження. То є в день достатньо від 50 до 150 грамів м'яса. Краще вибирати нежирне м'ясо – Птаха або ягняти. Від червоного м'яса – свинини, яловичини чи баранини – краще утриматися.

У м'ясі містяться чужорідні нашого організму білки, які пригнічують здорову мікрофлору людини, викликаючи дисбактеріоз кишечника. Як наслідок такого негативного впливу м'ясних продуктів відбувається дисбаланс у роботі всіх систем організму та знижується здатність до самовідновлення та саморегулювання.

Результати дослідження, проведені французькими вченими, показали, що найшкідливіше м'ясо — це свинина, баранина та яловичина. При цьому найшкідливішою для організму є свинина, якщо її порція перевищує 160 г на день.