Пуер – один із найвишуканіших і ароматних видів чаю, який заслужено користується великою популярністю у поціновувачів цього напою по всьому світу. Однак багато людей стикаються з труднощами при заварюванні пуера в домашніх умовах, не знаючи, якою температурою води використовувати, скільки чаю брати і як довго його заварювати.
Однією з головних особливостей приготування пуеру є підбір правильної температури води. На відміну від інших видів чаю, пуер показує свої справжні якості та багатий смак при заварюванні гарячою водою. Оптимальна температура заварювання може змінюватись в залежності від сорту та структури пуера, але в цілому вона коливається в межах 85-95 градусів Цельсія.
Ще одним фактором, який слід врахувати під час приготування пуеру, є пропорція чаю. Для створення ідеального смаку рекомендується використовувати приблизно 6 г чаю на 200 мілілітрів води. Однак, ця пропорція може змінюватись в залежності від індивідуальних переваг.
І, нарешті, необхідно враховувати час заварювання пуера. Зазвичай рекомендується заварювати протягом 1-2 хвилин. Якщо ви надаєте перевагу більш насиченому смаку, час заварювання можна збільшити до 3-4 хвилин. Важливо пам'ятати, що пуер, на відміну від інших видів чаю, не стає гірким або терпким при довгому заварюванні.
Кроки | Опис |
---|---|
1 | Нагрійте воду до 95°C |
2 | Покладіть чайне листя пуера в чайник |
3 | Залийте листя гарячою водою та витримайте 10-15 секунд |
4 | Злийте першу заварку, це допоможе прибрати гіркоту |
5 | Залийте листя другою порцією гарячої води та витримайте 20 секунд |
6 | Насолоджуйтесь ароматним та смачним чаєм пуер |
Прогрійте чайник для заварювання окропом (ми рекомендуємо брати посудину об'ємом 100-150 мл). Засипте в заварник приблизно 1-2 чайні ложки розсипного чаю і 3-6 грам якщо у вас пресований варіант. Злийте першу воду та залийте напій повторно. Наполягайте не довше 3-4 хвилин. 12 лип. 2021 р.
Як правильно заварювати пуер, щоб був ефект?
Чай залити окропом і за 3–5 секунд злити перший настій. Потім залити листя на 5-10 секунд. Готовий напій розлити по чашках, не розбавляючи водою. Поради про те, як правильно заварити китайський чай, допоможуть вам зберегти його корисні властивості і відчути всю глибину смаку.
Як правильно заварювати пуер на 1 чашку?
Для цього візьміть свою улюблену чайну чашку, налийте в неї окріп і промийте стінки, щоб прогріти ємність. Потім вилийте воду, всипте в чашку пуер з розрахунку 3-4 г заварки на кожні 200 мл води та залийте необхідною кількістю окропу. Наполягати напій потрібно 5 хвилин.
Як правильно заварити чай Пуер?
Пуер заварюють окропом (100 ° C) і настоюють до хвилини. Рідкісний китаєць остудить трохи воду до 95 ° C для заварювання Шен Пуера. Але Шу Пуери завжди заливаються окропом. Заварений напій дає відчутний «димний» запах і солодкуватий післясмак. Збережена копія
Скільки грамів пуера потрібно на 1 літр води?
5 грамів Оптимальною порцією вважається 5 грамів на 1 літр води. Закип'ятіть джерельну або фільтровану воду (але не мінеральну!) і промийте термос – посуд для заварювання повинен бути прогрітим. Промийте пуер і помістіть заварку в термос.