Цей екзотичний фрукт має протизапальну та антигістамінну дію. Завдяки складу, його рекомендують включити до раціону при хворобах Альцгеймера та Паркінсона, шкірних захворюваннях, та всіх видах раку. У деяких країнах із мангостину готують лікувальний чай, що допомагає при діареї.
Що корисного у мангустин?
Тропічний плід мангостин – справжнє джерело вітамінів і мінеральних речовин! До його складу входить натуральний антиоксидант ксантоніз, мідь, калій, вітаміни групи В, вітамін А та С, натрій, фосфор, магній, цинк, залізо, кальцій, марганець, а також клітковина, білки, жири та вуглеводи у правильно підібраному співвідношенні. Збережена копія
Як правильно їсти мангостин?
Перший – найпростіший: відірвати верхні листочки (якщо фрукт дуже стиглий) і злегка натиснути на верхівку плода, внаслідок чого він трісне та звільнить стиглу м'якоть. Другий спосіб – естетичніший: зробити круговий надріз ножем, не зачіпаючи м'якоті, і розкрити плід.