Як правильно розливати віскі?

Так, віскі не п'ють залпом, а лише невеликими ковтками. Перш ніж відкрити пляшку, охолодіть її до температури 18 градусів – це приглушить спиртуозність віскі, зберігши аромат навіть у поєднанні з льодом. Взявши пляшку в руки, струсіть, після чого налийте собі небагато, грам 40 – цю "порцію" шотландці називають дрем.

3 – Наповнюємо келих Як правило порція віскі у келиху має перевищувати 50-60 мл. Усі спеціалізовані келихи для односолодового віскі рідко перевищують цей ефективний обсяг.

Класичне поєднання віскі та вода чи лід. Напій стає тоншим, ароматнішим і м'якшим, втрачає міцність і різкість. Визначати кількість води можна на власний розсуд – від кількох крапель до половини об'єму спиртного. Крім цього, віскі можна, можливо розбавити іншими напоями.

Пити віскі треба з тамблерів – широких склянок з товстим дном – які заповнюють максимум на третину. Перш ніж відкрити пляшку і наповнити склянки, її необхідно трохи збовтати. Віскі п'ють невеликими ковтками, спочатку оцінивши колір та аромат, потримавши алкоголь у роті, а потім уже зробивши ковток.