Як можна приготувати вугра в домашніх умовах

Чим корисне м'ясо вугра?

Вугор – це не лише делікатес у найзнаменитіших кухнях світу, але й надзвичайно поживний та корисний продукт. Жирність м'яса досягає приблизно 30%, і, крім того, воно містить цілу низку важливих вітамінів і мікроелементів: йод, фосфор, залізо, калій, вітамін А, вітаміни групи В, а також D і Е.

Як приготувати вугр у соусі унаги?

Спочатку обсмажується на вугіллі, у процесі чого з нього витоплюється майже весь жир. Стікаючи на вугіллі, жир димиться, просочуючи м'ясо димом — так вугор набуває копченого смаку. Після цього рибу варять на пару, щоб зробити м'ясо ніжнішим, а потім обсмажують ще раз у темному солодко-солоному соусі унаги.