Скільки градусів має бути перцівка?

Шар має бути досить щільним. Готовий напій, міцність якого виходить близько 35 градусів, переливаємо у пляшки, щільно закриваємо та прибираємо на зберігання у темне місце. Зберігається перцю без втрати своїх властивостей протягом трьох років. До речі, перець та спеції можна залити самогоном ще раз.

Витримувати настойку не менше 3 тижнів при кімнатній температурі, періодично збовтуючи. Після наполягання напій слід процідити через ватний фільтр. На колір він буде коричневим на кшталт коньяку і ідеально прозорим. Вживати перцівку на перегородках горіха краще трохи охолодженою.

Рецепт перцівки з медом у домашніх умовах

  1. 0,45 спирту міцністю 96%;
  2. 1 ст. ложка меду;
  3. 3 стручка перцю чилі (червоний);
  4. 1 ст. ложка сушеної паприки;
  5. чорний перець горошком, цедра лимона, щіпка прополісу, ванільний цукор, кориця (кора).

Лікувальні ефекти перцівки Основним компонентом, що відповідає за пекучий смак гострого перцю, є капсаїцин – він має болезаспокійливі властивості. Речовина блокує передачу імпульсів від нервових закінчень до мозку, за рахунок цього знижуючи болючі відчуття. Також капсаїцин є протизапальним засобом.