Скільки градусів має бути молоко для латте?

Ідеальна температура молока – 55 – 65°C. І, залишаючись нижче 70 ° C, лактоза не має можливості реагувати з білками та викликати потемніння та небажані аромати.08-May-2019

Для приготування кави латте в домашніх умовах підходить молоко до 3,2%. Занадто жирні інгредієнти зіпсують смак, формуватимуть щільну та маслянисту піну та порушать текстуру напою. Важливо: температура молока для латте має становити 60-70 °C.

Характерною для латте-Макіато є подача в келиху зі стійкого до високих температур скла на 250-350 мілілітрів. Звичайний латте і капучіно подають у чашках. Обов'язковий для виконання пункт – температура подачі кави має бути в діапазоні 60-70 градусів.

Латте Класичний. Для його приготування знадобиться 50 мл еспресо та 120-170 мл молока. Можна взяти як еспресо, так і будь-яку іншу чорну каву. Молоко має бути пастеризованою, жирністю 2,5-3,2%.