Що змінилося у ФГОС ноо 2021?

Ще одна зміна – тепер ФГОС 2021 регламентують перелік обов'язкових навчальних предметів та навчальних модулів. При розробці навчального плану на рівні основних класів школа матиме право враховувати власні ресурси та побажання батьків, щоб запровадити другу іноземну мову, рідну мову та літературу рідною мовою.Jul 1, 2022

Нові ФГОС НГО та ТОВ регламентують перелік обов'язкових предметних областей, навчальних предметів та навчальних модулів. На рівні ТОВ школи отримали право враховувати свої ресурси та побажання батьків, щоб запроваджувати другу іноземну мову, рідну мову та літературу/літературне читання рідною мовою.

З 1 вересня 2022 роки у всіх школах РФ вводитимуться ФГОС третього покоління. ФГОС третього покоління передбачає: Зменшення обсягу академічного годинника та організація навчання у режимі 5-денного навчального тижня. Виняток із складу обов'язкових навчальних предметів другої іноземної мови.

Головне відмінність оновленого документа полягає в тому, що він містить гранично конкретизований перелік вимог до того, якими мають бути знання учнів з кожної окремо взятої дисципліни. Розроблено чіткі критерії, під які буде підігнано навчальну програму.