Що впливає рівень гомоцистеїну?

Причини підвищення рівня гомоцистеїну Дефіцит вітамінів В6, В12, фолієвої кислоти. Ниркова недостатність. Захворювання шлунково-кишкового тракту, що супроводжується порушенням всмоктування вітамінів (синдром мальабсорбції). Цукровий діабет.Apr 16, 2012

Як попередити підвищення рівня гомоцистеїну? Контролювати рівень вітамінів групи В та фолієвої кислоти в організмі. Помірно вживати продукти джерела метіоніну, з якого синтезується гомоцистеїн (м'ясо, сир, сир, яйця). вести активний спосіб життя (регулярна помірна фізична активність).

Виключаються супи з бобовими, з м'ясом та рибою. М'ясні страви тільки з відвареного м'яса та птиці, варіння проводять у великій кількості води на 1 частину м'ясного продукту 4-5 л води, м'ясо нарізається дрібними шматками і вживається в обмеженій кількості. Виключаються: нежирні види та сорти м'яса, м'ясо шматком, ковбаси.

Гомоцистеїн – сірковмісна амінокислота, що є продуктом переробки в організмі незамінної амінокислоти метіоніну. Їм багаті продукти тваринного походження, насамперед м'ясо, молочні продукти ( сир), яйця.