Що тушкує перець?

Тому для нейтралізації прянощів у більшості своїх страв вони використовують лимонну кислоту, оцет або навіть кетчуп. Одна ложка може створити справжнє диво і зробити смак збалансованим. Він та інші підсолоджувачі додають інший відтінок смаку, який може нейтралізувати пряність. 14 жовтня 2018

Молочні та кисломолочні продукти чудово допомагають погасити пожежа у роті. Якщо ви з'їли щось дуже гостре, краще не запивати це водою чи пивом. Ідеальний варіант – молоко. Йогурт і сметана, до речі, теж досить непогано справляються із цією проблемою.

Спробуйте «перебити» гострий смак перцю, додавши в їжу пюре з свіжих помідорів, оцет, сік лайма або лимона. Кислоти частково нейтралізують дію капсаїцину – смак страви стане складнішим, але вже не таким гострим.

Рослинна олія Олії з гострих перців відмінно нейтралізуються іншими, приємнішими. Наприклад, оливковою або соняшниковою. Щоб позбутися печіння, протирайте шкіру оливковою олією протягом хвилини, а потім добре вимийте руки теплою водою з милом.