Що таке велюр у Кондитерці?

Шоколадний велюр – спосіб декорування тортів, тістечок та інших видів десертів. По текстурі нагадує тканину з оксамиту. У спеціалізованих магазинах продаються готові суміші в балонах. Але масу для велюру можна зробити і самостійно на звичайній кухні.

Ви часто питаєте про велюре. Це найзручніше і найшвидше покриття для десертів, має натуральний склад, ним можна прикрасити БУДЬ-ЯКУ крижану поверхню (муси, креми бісквітних тортів, самі бісквіти, шоколадні плитки, пісочне тісто і т. д.). У складі оксамитового покриття шоколад, жир та барвники.

Роблять його із суміші розтопленого шоколаду, рослинної олії (часто какао) та барвників, а наносять за допомогою спеціального обладнання. Найчастіше для цього використовують фарбопульти – інструмент, який розпорошує фарбу під тиском.

Якщо ми хочемо отримати шоколадний велюр темного кольору, слід взяти темний шоколад. Другий обов'язковий компонент велюру, як я вже казала, – какао-масло. Продається воно у спеціалізованих кондитерських магазинах, коштує досить дорого, але й витрата його невелика. Пропорції 1:1.