Що таке Термостатне кисле молоко?

Термостатна продукція – це продукція, яка виробляється унікальним щадним способом, при температурі сквашування 20 – 43°С . Підготовлену молочну суміш розливають в індивідуальні баночки, де відбувається сквашування, дозрівання та охолодження продукту.

Кисле молоко – це старовинний російський кисломолочний напій, який отримують у результаті сквашування знежиреного або топленого молока. Кисле молоко легко перетравлюється і добре засвоюється. У разі систематичного вживання кислого молока в людини поліпшуються обмін речовин і травлення, зміцнюється нервова система.

Кисле молоко повинне мати непорушений, у міру щільний згусток і незначне відділення сироватки на поверхні, в ацидофільного та південного кисляків згусток злегка тягучий, для ряжанки та варенця допускається порушений згусток сметаноподібної консистенції, в листковому кисляку шар варення або джему повинен бути на дні …

Кисле молоко як основа кисломолочних продуктів Тому в народі його й називають не тільки кисле молоко, а ще й сирокваша та самокваша.