Що таке кінська ковбаса?

Ковбаса з конини традиційне блюдо тюркських народів. Її готують, набиваючи натуральну оболонку (зазвичай кінську кишку) м'ясом конини зі спеціями. Тонкістю цієї страви полягає в тому, що використовують цільнокускове м'ясо конини, а не подрібнене.

Її їдять окремо, як ковбасу, нарізуючи її тонкими скибочками, приправляють цибулею, що нарізаний тонкими кільцями, а також використовують при приготуванні різних страв, наприклад, нарину, плову; прикрашають яскраві святкові столи, роблять м'ясне асорті.ковбаси, кози, мова) та багато іншого.

Махан – сиров'ялена ковбаса тільки з конини, традиційна страва у татар та низки тюркських народів. У багатьох регіонах і мегаполісах з поліетнічним населенням (Поволжя) Махан – бажаний делікатес в міжнародному святковому меню. Склад: конина, жир-сирець кінський, спеції та сіль.

«Козилик» – традиційна назва ковбаси з конини. Стане цікавим наповненням для бутербродів та доповненням до м'ясної тарілки. На відміну від м'яса інших тварин коніні мало холестерину, що визначає її дієтичну цінність.