Що робити, якщо не виходить збити вершки?

Вершки мають бути холодними. Обов'язково охолодіть вершки перед збиванням. Найкраще це робити у холодильнику, але якщо потрібно терміново, то можна скористатися і морозильною камерою. Тільки пам'ятайте, що вершки не можна заморожувати у чистому вигляді.

Вершки жирністю менше 30% не підходять для приготування десертів, їх важко збити без спеціальних добавок-загусників. З таких вершків неможливо приготувати густий, стабільний крем. Від відсотка жирності безпосередньо залежить час їх збивання: з жирністю 33% збиваються 4 – 7 хвилин, а 10% – від 15 хвилин.

Якщо вершки не збиваютьсяВикористовуйте їх як звичайне молоко. Ви можете додати їх у каву, що розбавити ганаш, рідке тісто для млинців. А можна просто домішати желатин та приготувати ніжне желе.