Що робити, якщо не набрав прохідний бал на ЕНТ 2021?

У відомстві нагадали, що ті, хто не зміг набрати пороговий бал на червневому ЄНТ, може спробувати скласти тестування у серпні. Але з цими результатами можна буде надійти лише на платну форму навчання. Участь у серпневому ЕНТ можуть взяти випускники шкіл як цього року, так і минулих років.

Вступити у вуз на платне навчання Якщо не вистачає балів за ЄДІ для надходження на бюджет, можна вчинити навчання контрактної основі. На «платне» приймають якщо пройдено мінімум по балах і є місця. Абітурієнтів відбирають за балами за держіспит.

Перездайте іспити Якщо ж ви не набрали мінімальні бали з профільного предмета, то іспит можна скласти лише наступного року. Для цього потрібно звернутися до своєї школи для надсилання запиту про перескладання іспиту на вибір.

Якщо школяр не зміг здати ЕНТ вдруге, то він може прийти до університету, до якого хоче вступити, і зарахуватися до першого семестру. Беручи на себе зобов'язання в тому, що після закінчення першого семестру учень пройде тестування втретє і набере прохідний бал.