Що означає вино має подихати?

Дати провину «подихати» – простий процес витримки вина на повітрі протягом певного періоду часу перед подачею на стіл. Згідно з Mental Floss, ідея про «дихання» вина з'явилася через додавання в напій сірки. Сірка дозволяє вину довше зберігатися, але у великих кількостях вона надає напою неприємного аромату.Apr 20, 2021

Мета дії – насичення вина киснем та видалення осаду. Тим не менш, майже кожне вино покращиться після деякої аерації, чи то в графині, чи завдяки швидкому обертанню в келиху.

А щодо «подихати» — так, вино під гвинтом не дихає, але більшості вин, які ми зазвичай п'ємо, буде достатньо 10-15 хвилин у відкритому вигляді і ще кілька хвилин у келиху, щоб впоратися з наслідками герметичного існування.

Просто перелийте вино у декантер для того, щоб воно «відкрилося», «подихалоі звільнилося від осаду.