Що містить сулугуні?

У сирі присутні вітаміни А, С, D, Е, РР та групи В. Щодо мікроелементів, можна виділити основні з них: залізо, кальцій, магній, фосфор, калій, сірку та натрій. У цьому вся сорті практично відсутні вуглеводи, але високо вміст білків: 21 р на 100 г продукту.

У складі продукту: пастеризоване молоко, харчова сіль та сичужна закваска. Сир Сулугуні містить необхідний організму тваринний білок високої якості, що є будівельним матеріалом для клітин. У Сулугуні присутні вітаміни групи В, а також кальцій, який відповідає за міцність кісткової тканини та зубів.

Сулугуні ідеальний для піци, омлетів, запіканок та інших страв, які потребують скоринки з тягнеться сиру. Квінтесенція цієї здатності сиру – Обсмажені на сковороді в клярі скибочки із зеленню. Особливо гарні вони з лимонним соком, терпкокислим ткемалі або гострою аджикою.

Сулугуні їдять сирим у вигляді нарізки, коптять, запікають і смажать, їм начиняють пироги та іншу випічку. У салатах та гарячих стравах сулугуні добре поєднується з маслинами, редисом, цибулею, квасолею. З соусів він поєднується з гірчицею та бальзамічним оцтом.