У складі продукту: бобовий крохмаль та вода.
1. Фунчозу замочіть на 10 хвилин у холодній воді, потім, відваріть у киплячій підсоленій воді 4 хвилини, після злийте і промийте холодною водою.Фунчоза з креветками азіатською.
- Фунчоза: 200г
- Креветки, варені, очищені: 20-30шт.
- Перець болгарський, кольоровий: 1-2шт.
- Кунжутна олія: 2ч. …
- Кунжутні насіння: 2ч.
Якісна фунчоза має білий колір з ледь помітним сіруватим відтінком, але при цьому локшина обов'язково напівпрозора. Поверхня локшини гладка, і незалежно від товщини вона дуже крихка та ламка. Оскільки фунчоза виготовляється тільки з бобової води, у складі не повинно бути жодних інших інгредієнтів.
Традиційний продукт готується з крохмалю бобів мунг. Особливість та спосіб відрізнити справжню скляну локшину від підробок – прозорість у сухому та вареному вигляді. Рисова ж локшина, яку теж можуть сприймати за скляну, після варіння біліє, стаючи схожою на спагетті.