Що має бути на столі на 40 днів?

КУТЬЯ – ОСНОВНА РИТУАЛЬНА БЛЮДО Основна страва – коливо (куття), каша з цілих зерен рису, пшениці з медом та родзинками. З такої страви починається сама ритуальна трапеза, її пробує кожен, хто прийшов, згадати покійного. Напередодні, млинці, ягідний компот або кисіль також є основними в поминальному меню на 40 днів.

Як проводжають душу з дому на 40 днів Головне в цей день молитися і не заплямувати пам'ять людини спогадами про її злі вчинки чи минулі образи на його адресу. Саме 40 днівЯк правило, приходить найбільша кількість людей, щоб згадати померлого і назавжди попрощатися з ним.

Чи потрібно щось приносити на поминки на 40 днів? Насправді в будинок померлого нічого приносити не потрібно, якщо не сказано протилежного. Зазвичай домовляються, що деякі з гостей приготують вдома якесь поминальний блюдо і принесуть його до столу. Це може бути гаряче, випічка або салат.