Що є основним компонентом маргарину і як цей компонент одержують?

Маргарін є емульсією води у маслі, що містить розподілені краплі води діаметром 5-10 мкм. У виробництві маргарину використовують два види сировини: основну та допоміжну. До основної сировини можна віднести жирову основу маргарину. Це можуть бути як тверді, так і рідкі рослинні олії та жири.

Маргарін – емульсійний продукт із води та рослинної олії. Він може містити тваринний або риб'ячий жир, молоко, ароматизатори, барвники, сіль, цукор та інші харчові добавки.

ароматизатори – використовують ароматизатори фірми «Naarden» (Нідерланди) та вітчизняні ВНДІЖ; барвники (каротин, аннато); лимонна та молочна кислоти; антиокислювачі – бутилокситолуол і бутилоксианізол (0,02%);