Що їдять у день похорону?

Це найчастіше борщ, борщ, курячий суп з локшиною. Як друге може подаватися будь-яка м'ясна або рибна страва з гарніром. Це може бути гуляш із пюре, відбивні з макаронами, м'ясні котлети з рисом чи гречкою, голубці, смажена риба. Поминки рясніють холодними закусками, соліннями, грибами, ковбасами та сирами.Oct 9, 2019

Обов'язкова вимога – пироги готують зачинені. Крім перерахованих вище куті, пирогів, млинців, щей і компоту, поминальний стіл ставлять та інші страви. Це можуть бути котлети, печеня, салати з помідорів та огірків, картопля, риба, квашена капуста.

Зазвичай на похороні дарують носові хусточки, рушники, хустки та інші речі. Навіщо дарують хустки, рушники? За стародавніми звичаями на поминках зазвичай дарують хустки. Жінки отримують ритуальні товари для покриття голови, а чоловіки – стандартні хустки.

Кутя – це давня ритуальна страва, солодка каша з пророслих зерен пшениці, ячменю або рису. До неї зазвичай додають мед і сухофрукти, а також мак, горіхи або родзинки. Це традиційна слов'янська страва, яку подавали до столу на поминках після похорон і в інших випадках, коли трапеза присвячена комусь померлому.