Що додають у пряники щоб вони були м'якими?

Найпростіший варіант – додавання більшої кількості соди або розпушувача, а також заміна їх амонієм. Ще один варіант – заміна більшої частини цукру медом та патокою, так ви отримаєте м'які пряники, які довго не черствітимуть.

Типовим для хорошого пряничного тіста є ціла суміш прянощів: гвоздика, кориця, імбир, аніс, коріандр, кардамон, мускатний горіх, трохи чорного перцю, червоний перець і сіль – все потовчене в порошок. Також додають розтертий гіркий мигдаль, лимонну та апельсинову цедру.

Надто затверділі імбирні вироби можна розм'якшити. Для цього їх треба помістити на добу або хоча б на ніч у закритий посуд. Біля пряником покласти розрізане яблуко чи шкірки від цитрусів. Можна надати м'якості і за допомогою алкоголю.

З чим це пов'язано? Відповідь проста – з рецептурою. Щоб пряники при випіканні тримали форму і не розтікалися, тісто має бути досить тугим. Глазур на пряниках також дуже тверда – по суті це застиглий яєчний білок з цукром.