У рибі міститься від 13 до 23% білків та від 0,1 до 33% жирів, цінність яких особливо висока, тому що вони легко засвоюються і багаті на вітаміни А і D. Крім того, в рибі є екстрактивні і мінеральні речовини.
Риба багата мінералами – фосфором, кальцієм та залізом. В океанічній рибі багато йоду, міді та марганцю. Але не варто забувати, що більшість, що надходить на прилавки магазинів, вирощена в штучних умовах ферм. Отже, кількість корисних речовин у ній буде в рази менше, ніж у дикій.
Риба в основному складається з води (53-89%), білків (7-23%) та жирів (2-34%). За вмістом білка риба не поступається м'ясу, а деякі її види навіть перевершують м'ясо. Входять до складу риби жири, основу яких – до 86 % – становлять ненасичені кислоти, легше засвоюються організмом.