Кавун чим він корисний

Корисний для серця

Дослідження показують, що такий каротиноїд-антиоксидант, як лікопін, що є в кавуні, допомагає знизити рівень холестерину та кров’яний тиск у людському організмі. Кавун також містить цитрулін – амінокислоту, яка може підвищувати рівень оксиду азоту в організмі.7 липня. 2022 г.

Кавун використовують у лікувальному харчуванні в разі анемії, атеросклерозу, гіпертонії, хвороб печінки, каменів жовчного міхура та сечовивідних шляхів, артритів, подагри, в разі ожиріння. Збережена копія

Корисні складові кавуна Основними складовими кавуна є вітамін С, вітаміни групи В (здебільшого – В1 і В2), вітамін PP і фолієва кислота. Що ж до мікроелементів, то до них можна віднести калій і магній. Збережена копія

Кавун корисний тим, що нормалізує травлення, знижує калорійність раціону, виводить токсини і шлаки, зменшує ризик захворювання на діабет і серцеві хвороби, покращує обмін речовин і стан шкіри, благотворно впливає на печінку і нирки, нормалізує тиск, має сечогінну дію. Збережена копія