Чим поганий сир?

Жир сирів – це не корисні жири, це жири тваринного походження, вони шкідливі для серця, для судин, тому людям-сердечникам та хворим на атеросклероз також не рекомендується зловживати сиром. Потрібно бути обережними, вживаючи цей продукт із плісняви.

Захищає серце та судини Так, сир містить жири та холестерин, а це збільшує навантаження на серце. Але нещодавно з'ясувалося, що помірне вживання сиру (близько 25 г на день), навпаки, знижує ризик серцево-судинних захворювань.

"Якщо в сирному продукті тваринний жир замінений рослинним жиром, то такий продукт безумовно напружуватиме обмін речовин, погіршуватиме роботу печінки і в принципі шкоду для здоров'я завдаватиме", – каже дієтолог Борис Скачко.