У їжу придатний весь гриб — капелюшок та ніжка. Перед використанням у кулінарних цілях рекомендується шкірку з капелюшка зрізати ножем. Моховик вживають у відвареному і в смаженому вигляді, в супах він не втрачає форму, а в маринованому вигляді є чудовою закускою.
Страви з моховиків
- Моховики з картоплею 4.6. У лісі зібрала майже козуб моховиків. …
- Суп із моховиків 4.7. Суп із моховиків вариться досить швидко. …
- Смажені моховики зі сметаною 4.4. …
- Мариновані моховики 2.7. …
- Моховики зі сметаною 4.9. …
- Тушені моховики 4.0. …
- Смажені моховики на зиму 4.6. …
- Моховики мариновані 4.1.
Обов'язково перед тим, як варити, великі гриби розріжте на кілька частин, а маленькі залиште такими, якими вони є. Також перед варінням залийте підготовлені моховики окропом і залиште на 5-7 хвилин, а потім воду злийте. Варять моховики 25-30 хвилин у трохи підсоленій воді на помірному вогні.