Чим корисні гриби моховики?

У їжу придатний весь гриб — капелюшок та ніжка. Перед використанням у кулінарних цілях рекомендується шкірку з капелюшка зрізати ножем. Моховик вживають у відвареному і в смаженому вигляді, в супах він не втрачає форму, а в маринованому вигляді є чудовою закускою.

Страви з моховиків

  1. Моховики з картоплею 4.6. У лісі зібрала майже козуб моховиків. …
  2. Суп із моховиків 4.7. Суп із моховиків вариться досить швидко. …
  3. Смажені моховики зі сметаною 4.4. …
  4. Мариновані моховики 2.7. …
  5. Моховики зі сметаною 4.9. …
  6. Тушені моховики 4.0. …
  7. Смажені моховики на зиму 4.6. …
  8. Моховики мариновані 4.1.

Обов'язково перед тим, як варити, великі гриби розріжте на кілька частин, а маленькі залиште такими, якими вони є. Також перед варінням залийте підготовлені моховики окропом і залиште на 5-7 хвилин, а потім воду злийте. Варять моховики 25-30 хвилин у трохи підсоленій воді на помірному вогні.