Чим корисна куряча ніжка?

У курячих лапках містяться колаген, вітаміни групи В, кальцій, цинк, селен, мідь та залізо. Холодець або заливне з курячих лапок корисні у період активного зростання та для підтримки здоров'я кісток. Гіалуронова кислота з курячих хрящ покращує стан суглобів і підвищує пружність шкіри.

Курячі ніжки та столові прилади несумісні. Їх треба є руками. До ніжок додається чаша з водою, щоб обполіскувати пальці, або вологі одноразові серветки. Можна, можливо є ніжку, взявши її серветкою.

Деякі дієтологи не рекомендують вживати в їжу курині ніжки, адже у цьому продукті міститься багато жирів. Жири сприяють утворенню в крові бляшок холестерину, а курочки-бройлери, вирощені на фабриках, вкрай не корисні для фігури.