Як правильно використовувати березовий гриб чага в їжу: поради та рецепти

Березовий гриб чага, також відомий як "чорний мамонт", останніми роками став популярним зцілюючим напоєм. Він містить багато корисних речовин, які можуть допомогти покращити ваше здоров'я. Однак, щоб отримати максимальну користь від цього природного дару природи, важливо знати, як правильно пити чагу.

Перше, що слід зважити, це якість гриба чага. Купувати його варто тільки у надійних постачальників, щоб бути впевненим у його свіжості та якості. Іноді можна зустріти підробки, які не тільки не принесуть користі, але можуть бути шкідливими для здоров'я.

Для приготування чаги як напій, необхідно використовувати спеціальний рецепт приготування. Не варто просто залити його окропом, оскільки більшість корисних речовин буде знищено. Найкраще приготувати настій на основі чаги, варячи її на повільному вогні протягом кількох годин.

Як правильно пити березовий гриб?

Березовий гриб чага, або чоговник, має безліч корисних властивостей і широко використовується в народній медицині. Для приготування чаю потрібно:

  1. Знайти свіжий чи сушений березовий гриб чага;
  2. Відламати невеликий шматочок приблизно розміром з волоський горіх;
  3. Розмолоти цей шматочок чаги на порошок;
  4. Залити чайною ложкою порошку чогось одну чашку окропу;
  5. Зачекати, поки чай настоїться, приблизно 10-15 хвилин;
  6. Процідити чай та можна випивати.
Березовий гриб чага

У перемелений гриб додають теплу кип'ячену воду (50 ° С) у пропорції 1:5. Настоюють 2 доби, віджимають і розводять водою, в якій замочували чага. Приймати: 3-4 рази на добу за 30 хв до їди по 1 склянці.Настій зберігають у холодильнику до 4 днів.18 вер. 2021 р.

Кому не можна пити чагу?

Чагу не можна при гіперчутливості, дітям до 18 років вагітним і жінкам, що годують. Чагу заварюють теплою водою та наполягають два дні. Березовий гриб мають гастропротекторну дію і нормалізують функції ШКТ. Чага має побічні ефекти: алергічні реакції, збудливість, нервова лабільність, диспепсія.

Які захворювання лікує гриб Чага?

Активно застосовується в медицині завдяки своїм антимікробним та антисептичним властивостям. Препарати чаги допомагають при виразці шлунка, гастритах, захворюваннях печінки. Екстракт із чаги стримує ріст пухлин, розвиток метастазів, знімає болі на пізніх стадіях пухлинних процесів..

Як пити чагу до їди чи після їди?

Приймають напій від 1 до 3 рази на день до їжі по 1 склянці. Щоб збільшити вміст активних речовин у водних екстрактах краще заварити чагу у термосі.