Наповніть до половини нову сковороду, сотейник або жаровню кухонною сіллю. На сильному вогні прожарите чавун, постійно перемішуючи сіль, щоб вона не пригорала. Виконуйте цю операцію не менше 10 хвилин (чим більше діаметр посуду, тим довше треба її прожарювати).
Як прожарити сковороду вперше?
Сковороду ретельно миють і витирають насухо. Ставлять на плиту і нагрівають доти, доки вона не почне диміти. Коли дим припиниться, ємність остуджують і змащують олією.. Спосіб використовують для сковорідок без покриття.
Навіщо прожарюють сковороду із сіллю?
Прожарювання дуже важлива частина підготовки чавунної сковороди до експлуатації. Вона допоможе випробувати стійкість виробу на вплив високих температур, видалити залишки машинного масла та підготувати поверхню чавунного посуду до контакту з продуктами..