Для чого корисне м'ясо восьминогів

У м'ясі восьминога міститься велика кількість білка, корисних елементів (магній, кальцій, натрій, калій, залізо, фосфор, мідь, селен і марганець), вітамінів групи В, А, С, Е, К, РР, а також омега-3 та фосфорної кислоти. Багате м'ясо восьминога та цинком, який гальмує процеси старіння шкіри.

Як правильно є восьминога?

Для кулінарних цілей рекомендується купувати восьминогів з двома рядами присосок на щупальцях. Якщо присоски розташовані в один ряд – це не восьминіг, а мускусний спрут. Він теж їстівний, але м'ясо жорсткіше. Щупальці свіжого восьминога розслаблені, м'ясо щільне, шкіра без слизу.

Чим багаті восьминоги?

Восьминіг багатий магнієм, кальцієм, натрієм, калієм, залізом, фосфором, міддю, селеном та марганцем, вітамінами групи В, А, С, Е, К, РР, а також омегою-3 та фосфорною кислотою.