– У червоному винограді міститься велика кількість антиоксидантів, які допомагають організму протидіяти шкідливому утворенню вільних радикалів.. А шкірка червоного винограду містить ресвератрол – речовина, яка розщеплює поганий холестерин і покращує еластичність судин.14 сент. 2020 р.
У чому користь червоного винограду?
У червоному винограді багато аскорбінової кислоти, вітамінів групи B, калію, бета-каротину, клітковини. Ягоди стимулюють вироблення шлункового соку, допомагають знизити ризик розвитку анемії, очистити організм від токсинів.. Кісточки багаті на антиоксиданти.
Які хвороби лікує виноград?
Виноград призначають при шлунково-кишкових захворюваннях, що супроводжуються атонічними та спастичними запорами, при недокрів'ї, подагрі, хронічних формах туберкульозу легень, при виснаженні нервової системи, як загальнозміцнюючий засіб після тривалих виснажливих захворювань.