Чим корисна качка в духовці

В складі качки ви знайдете такі вітаміни, як: A, E, PP, та деякі вітаміни групи B (B1, B2, B5, B6, B9). Також у ній містяться: фосфор, кальцій, кобальт, молібден, магній, натрій, фтор, йод та залізо. А найбільше в ній міститься хром і цинк. Качиний жир багатий на корисні кислоти Омега 3 і Омега 6.

Чим корисна запечена качка?

У 100 грамах качиного м'яса вміст селену (Selenium) варіюється між 29% і 53% від добової норми, а в качиній печінці – вдвічі більше. Селен бере участь в обміні речовин та роботі щитовидної залози, знижує ризик захворювань серця та захищає від вільних радикалів.

Що корисніше м'ясо курки чи качки?

Якщо ви дієте, то, безумовно, вибір має бути зроблений на користь курячого м'яса. Качка – продукт жирний та її вживання необхідно скоротити до одного-двох разів на місяць. М'ясо курки оптом вигідно купувати, тому що воно має маленьку калорійність, але при цьому містить вітаміни А, Е, групи В та лінолеву кислоту.