Нічого страшного, можна заморозити і сирий. Робиться це так: Бульби чистять і нарізають брусками, солять, швидко обвалюють у борошні і розкладають на піддоні – а потім у морозилку годинника на 10-12. Далі мерзлий картопля фасують по пакетах і складають на холод.
Чому не можна заморожувати картоплю?
Не слід заморожувати картоплю: він стане солодким на смак, тому що крохмаль у його складі перетворюється на прості цукру. Заморожування молочних продуктів може призвести до їх розшарування.
Що буде з картоплею, якщо її заморозити?
Картопля без бланшування в морозильній камері стане солодкою, а її колір – сірим. Картопля без вимочування буде більш пухким. Картопля без просушування під час заморожування покриється крижаною кіркою і в процесі приготування виділить дуже багато рідини в страву. Картопля бажана заморожувати порційно. Збережена копія