Що потрібно для цієї категорії?

Права категорії CE можна отримати з 21 року та за наявності прав категорії C. Для отримання прав потрібно пройти 5 занять з теорії, 7 практичних водінь, а також скласти іспити з водіння в автошколі та CSDD – і це все!

Для отримання «РЄ» потрібен досвід, водійський стаж за кермом вантажного автомобіля не менше одного року (підтверджується стажем за посвідченням водія), оскільки рух з важким причепом вимагає великих умінь і професійних навичок керування транспортним засобом у щільному потоці.

Категорія РЄ Умови відкриття найважчої категорії водіння в Україні ідентичні з отриманням прав категорії С1Е – 19 років плюс рік підтвердженого стажу на старшу категорію (С). Навчання категорії РЄ проходить тільки в акредитованих автошколах як автошкола «Антарес» у місті Миколаїв.

Категорія CE Навчально-методичний центр «АЛГОРИТМ» ДОСААФ Росії виробляє навчання за програмою: "Підготовка водіїв транспортних засобів категорії "СЕ"" – вантажний автомобіль з причепом, дозволена максимальна маса якого перевищує 750 кілограмів. 30 000 руб.