Що таке недиференційований спондиліт?

Під терміном недиференційований серонегативний артирит (НСА) мають на увазі захворювання, що протікає з клінічними та рентгенологічними ознаками спондилоартриту, але не відповідає діагностичним критеріям АС, ПсА, РеА, артриту, асоційованого з хронічними захворюваннями кишечника.

Спондиліт проявляється у 20-30 років і частіше від нього страждають чоловіки. На первинній стадії спостерігаються слабкі болі в спині в ділянці попереку. Симптоми не настільки суттєві, щоб пацієнт негайно звернувся по допомогу до лікаря. Згодом болі в попереку стають сильнішими, з'являються частіше і тривають довше.

це системне захворювання, що характеризується хронічним запальним ураженням суглобів хребта, навколохребцевої тканини та крижово-клубового зчленування з анкілозуваннямміжхребцевих суглобів та розвитком кальцифікації спинальної зв'язки.

Захворювання Бехтерєва проявляється характерними ознаками. Людина скутість у рухах, відчуває болі в поперековому відділі, які віддаються у сідниці та ноги. Вночі ближче до ранку ці почуття починають посилюватися. Крім цього можуть хворіти кістки п'яти, а в грудній області хребетного стовпа відчувається скутість.