Місце смерті Хемінгуея: де і як письменник застрелився

Ернест Хемінгуей, один із найвидатніших письменників XX століття, завершив своє життя трагічно. Питання про місце, де він скоїв самогубство, є предметом дискусій та здогадів серед його шанувальників та дослідників. Відтворити останні дні життя та смерті Хемінгуея – значить розкрити головну загадку його біографії.

Одна з версій вказує на його резиденцію в містечку Кетчам, штат Айдахо, де через кілька років після смерті своєї другої дружини Мері Велш написав один зі своїх останніх творів – роман "Свято, яке завжди з тобою". Саме тут, у будинку з видом на гори та річку, Ернест Хемінгуей, страждаючи від депресії та хвороби, поставив крапку у своєму житті, переступивши межу з якої немає повернення.

Однак є й інша думка. Деякі джерела стверджують, що Хемінгуей наклав на себе руки в його резиденції на Кубі. У 1960-х роках Хемінгуей переїхав на Кубу і вибрав собі затишну віллу, де регулярно проводив час зі своєю четвертою дружиною журналісткою Меріллін Батлер. Місцеві жителі досі пам'ятають письменника та говорять про його самогубство на цій землі.

Де застрелився Хемінгуей
МісцеДата
Будинок в Ідахо2 липня 1961 року
Спальня2 липня 1961 року
Дерев'яна ігрова палуба біля басейну2 липня 1961 року
Басейн2 липня 1961 року

Дорогою в клініку Мейо в Міннесоті він намагався відкрити люк і викинутися з літака, а під час дозаправки на землі художника силою відтягли від пропелера, що обертається. Лікування в клініці не було ефективним – повернувшись додому, Ернест Хемінгуей 2 липня 1961 р. застрелився з улюбленої рушниці, не залишивши жодної записки.

Де загинув Хемінгуей?

Кетчум, Айдахо, США Ернест Хемінгуей / Місце смерті Кетчум – місто на північному заході США, штат Айдахо. Населення на 2010 рік становить 2689 осіб. Містечко утворилося на початку XX століття як поселення робітників із сусідньої шахти. Однак після відкриття в 1936 році гірськолижного курорту Сан-Валлі, це місце стало притягувати велику кількість знаменитостей. Вікіпедія

Коли помер Ернест?

2 липня 1961 р. Ернест Хемінгуей / Дата смерті

Де знаходиться Будинок Хемінгуей?

Будинок-музей Ернеста Хемінгуея (Museo Ernest Hemingway) знаходиться в Фінка-Віхіа (Finca Vigía), де мешкав великий американський письменник, на пагорбі в Сан-Франсіско-де-Паула (San Francisco de Paula), в тихому районі муніципалітету Сан-Мігель-дель-Падрон, в провінції Гавана.