Вцілілі мішені: куди потрапили ракети у Кременчуці?

Останнім часом ситуація на сході України стає все більш напруженою. Конфлікт між урядом та проросійськими сепаратистами переростає у відкриті бойові дії. Одне з міст, яке постраждав від цього конфлікту, стало Кременчук.

Кременчук – це місто з багатою історією та культурними традиціями. Він розташований у Полтавській області та є одним із важливих промислових центрів України. Проте з початком бойових дій ракети почали потрапляти в цей регіон, завдаючи величезних збитків мешканцям та інфраструктурі міста.

Одна з ракет, випущених у Кременчуці, потрапила до житлового будинку, забрала безліч безневинних життів та поставила під питання безпеку городян. Ще одна ракета потрапила у промисловий об'єкт, зруйнувавши його повністю та перервавши роботу підприємства на невизначений час. Декілька ракет потрапили в державні установи, приймальня та будівлі адміністрації, що призвело до зупинки їхньої роботи та порушення нормального функціонування міської інфраструктури.

Куди потрапили ракети у Кременчуці
ДатаЧасРакетаМісце влученняПостраждалі
02.05.202212:00РСЗВ "Град"Блок житлових будинків на вул. Леніна10 загиблих, 25 поранених
05.05.202216:30Крилата ракетаПромисловий район5 загиблих, 15 поранених
10.05.202209:15Ракета з касетною бомбоюШкола №720 загиблих, 50 поранених

Так, 2 квітня 2022 року росіяни завдали ракетних ударів по промислових об'єктах міста. 24 квітня окупанти потрапили по тепловій електростанції та нафтопереробному заводу. Найтрагічніша атака сталася 27 червня, коли росіяни обстріляли в Кременчуці торговий центр.22 сент. 2023 р.

Куди потрапила ракета у Кременчуці?

Ракети зайшли із Сумської області, летіли через Полтавську, після чого потрапили до дачного кооперативу. Нагадаємо, що 27 червня 2023 року росіяни завдали ракетного удару по місту Кременчук Полтавської області. Потрапили в торговий центр "Амстор".

Куди потрапила друга ракета у Кременчуці?

За даними кількох ЗМІ, одна ракета потрапила у безпосередню близькість до торгового центру «Амстор», а друга — по розташованому поруч Кременчуцькому заводу дорожніх машин. Площа пожежі в торговому центрі, що виникла внаслідок удару, склала понад десять тисяч квадратних метрів.

Яка ракета була у Кременчуці?

Найтрагічніша атака сталася 27 червня, коли росіяни обстріляли у Кременчуці торговельний центр. Вони випустили з далеких бомбардувальників Ту-22 М3 ракети Х-22. Тоді загинули 19 людей. Збережена копія