Що повинен знати та вміти оператор АЗС?

1.2 Оператор АЗС, допущений на роботу повинен знати: – правила роботи з обладнанням АЗС; – роботу на касовому апараті; – роботу очисної установки АЗС; – Порядок прийому та відпустки пального.

Оператор АЗС працює на самій станції за касовим апаратом, заповнює документи та займається всією паперовою роботою станції, але також у разі аварійних ситуацій він повинен вміти впоратися із проблемами на станції самостійно. У разі аварії на АЗСВін також зобов'язаний надати першу допомогу постраждалим людям.

Оператор-касир на АЗС зобов'язаний твердо знати та неухильно дотримуватись вимог наступних Правил та інструкцій: Правила техніки безпеки (ПТБ) та Правила технічної експлуатації (ПТЕ) електричних установок. Правила безпечної експлуатації заправного обладнання. Правила пожежної безпеки (ППБ).

Автозаправник просто зобов'язаний розумітися на таких питаннях, як протипожежна безпека, прийом нафтопродуктів, заправка автомобіля, охорона праці. Автозаправник відповідає не лише за заправку автомобіля. В його обов'язки також входить спілкування із клієнтами – відвідувачами комплексу.