Чим відрізняються плити перекриття ПК та ПБ?

Основна відмінність плит ПК і ПБ полягає в їх технології виготовлення: ПК – виготовляються за старим методом опалубного формування. ПБ – виробляються за новою технологією безопалубного безперервного формування.Feb 11, 2019

Стоять вони дорожче, ніж круглопустотні, але більш міцними і завдяки цьому витримують великий діапазон навантаження. І, мабуть, головний плюс та відмінність плит ПБ від ПК – Можливість виготовлення ПБ плит за індивідуальними розмірами. ПБ плити від ПТЖБ виготовляються за ГОСТ 9561-2016 серія ІЖ 738, ІЖ 568-3 ІЖ 938.

Букве маркування пустотілих плит перекриття: ПК – Круглопустотні ЗБВ товщиною 220 мм, виготовлені методом опалубного формування. ПБ – багатопустотні ЗБВ товщиною 220 мм, які виробляються згідно з сучасним методом безопалубного (безперервного) формування.

Правила розрахунків плити перекриття Розрахунок навантаження виконується згідно з параметрами плити перекриття. У середньому вона витримує навантаження від 800 до 1450 кг на 1 м2. Товщина типова плити складає 200 мм, але на ринку є вироби з товщиною 150 мм. Цей факт важливо враховувати під час проведення підрахунків.