На якому етапі додавати воду до вина?
Додавати воду у вино потрібно безпосередньо перед або протягом перших 10-15 днів після початку бродіння. Внесення води на дозріванні або зберіганні призводить до псування напою, тому розбавлене вино обов'язково слід відразу ж випити, повторно забродити або стабілізувати спиртом, підвищивши міцність до 12-16%.
Що потрібно для того, щоб зробити вино?
Отже, список необхідного обладнання та тари для домашнього виноробства.
- Ємності для сировини, що зріє виноматеріалу та зберігання готового продукту.
- Пристрій для подрібнення рослинної сировини.
- Пристрій для віджиму та пресування виноматеріалу.
- Гідрозатвор.
- Фільтри для проціджування (очищення) виноматеріалу