Скільки тримає один шар ізольенти?

Ізолента із ПВХ ПВХ (більшості виробників) витримує робочу напругу до 5 кВ. Хоча для мереж вище 0,4 кВ ізоленту ніхто і не використовує, запас ніколи не завадить, так що вдома такий ізолятор можна використовувати сміливо.

Ізоляційна стрічка першого гатунку витримує зусилля мінімум 13,7 Мпа (140 кгс/см2), тоді як виріб вищого ґатунку набагато еластичніший і стійкіший до навантаження 14,7 Мпа (150 кгс/см2).

3 роки Термін придатності ізоленти в середньому становить 3 роки з моменту випуску, проте при правильному зберіганні стрічка може зберігати свої властивості до 10 років. Зберігати її слід у приміщенні з вологістю повітря не більше 80% та температурою від +5 до +40 °С на відстані щонайменше 1 м від батарей та опалювальних приладів.

Гарна ізолента повинна залишатися клейкою навіть за негативних температур. При покупці дивіться такий параметр, як робоча температура. За стандартом ізоляційна стрічка повинна зберігати всі свої властивості на кабелях, що працюють при температурі від -50С до +70С.