Чому м'ясо треба варити довго?

Відповідно, чим довше варите, тим жорсткішим і сухішим стає продукт. Плюс до всього руйнуються вітаміни і поживні речовини, що містяться в м'ясі.. А якщо ще ви варили м'ясо на кістках (що не рекомендується), приготуйтеся отримати неабияку порцію холестерину.May 17, 2020

М'ясо вариться близько 2-2,5 годиниякщо його не розморозити – час збільшується. Щоб приготувалося швидше, поріжте яловичину на невеликі шматочки однакового розміру. Щоб переконатися, що яловичина зварилася, дістаньте її з бульйону і проткніть вилкою чи ножем.

Якщо переварити курку, білок коагулюється, і тоді він насилу буде засвоюватись. Він переходить у важкі для засвоєння форми разом із частиною вітамінів. Це піде в баласт, буде не стільки поживно, ситно та смачно, скільки марно, — каже дієтолог Галина Барташевич.

Бульйон з телятини та кролика вариться до 1,5 години, до готовності яловичини або копченого м'яса доведеться почекати довше – 2,5-3 години, свинини – до 2,5 години, курки – 1-2 години, а баранини – до 2 годин.