Що лікує ритуксімаб?

Показання до активної речовини РИТУКСИМАБ Хронічний лімфолейкоз. Ревматоїдний артрит. Гранулематоз з поліангіїтом (гранулематоз Вегенера) та мікроскопічний поліангіїт.

Ритуксимаб — це лікарський препарат, що є моноклональним антитілом. Цей препарат атакує білок CD20, що знаходиться на B-клітинах. – білих клітинах крові імунної системи, які уражаються деякими видами лімфоми та лейкозу.

Концентрат попередньо розводять в інфузійному флаконі (пакеті) стерильним, апірогенним 0,9% водним розчином натрію хлориду або 5% водним розчином глюкози до концентрації 1-4 мг/мл; краплю вводять у дозі 375 мг/м2 поверхні тіла 1 раз на тиждень протягом 4 тижнів; початкова швидкість інфузії при першому введенні.

Ритуксимаб вводять лише внутрішньовенно краплинно. Не рекомендовано швидке введення (струменеве, болюсне). Перед внутрішньовенною інфузією необхідну кількість концентрату забирають із флакону і розводять в інфузійній ємності до концентрації 1-4 мг/мл 0,9% розчином хлориду натрію або 5% розчином декстрози.