Що буде, якщо 100 разів чистити зуби?

Занадто часто чистка зубів призводить до стирання емалі.. І тоді вам можуть поставити одразу кілька пломб. Ідеально – проводити гігієну двічі на день, вранці та ввечері. Якщо з вечірнім чищенням все зрозуміло (потрібно це робити безпосередньо перед сном і після нічого не їсти), то з приводу ранку часто виникають питання.

Чищення один раз на день недостатньо, щоб запобігти утворенню шкідливих бактерій та зубного нальоту. Дві хвилини – це час, необхідний для ефективного очищення всієї ротової порожнини. Можна, можливо чи чистити зуби більше двох разів на день? Чищення зубів більше 3 разів на день може спричинити передчасне зношування емалі.

Якщо не чистити зуби, мікроорганізми будуть почуватися настільки комфортно, що вже на третю добу їх чисельність у ротовій порожнині перевищить все населення Землі. Усі ці бактерії почнуть виділяти кислоти, які поступово зруйнують емаль. Так інфекція проникне в зубі почнеться карієс. Зміниться колір зубів.

Скільки потрібно чистити зуби? Щоб звичні маніпуляції щіткою справді приносили користь, чистка зубів має бути щоденною. Її рекомендується проводити як мінімум двічі на день, витрачаючи кожен раз щонайменше 2 хвилин. По 30 секунд на кожну половину верхньої та нижньої щелепи – це не так вже й багато.