Що таке хром і навіщо він потрібен?

Хром – це мінеральний компонент, який регулює рівень цукру в крові. Разом з інсуліном хром переміщує цукор із кровотоку в тканини організму для використання і запасання.

Зазвичай його не рекомендують дітям до 16 років, у рідкісних випадках до 12, і людям похилого віку старше 65. Передозування хрому може мати неприємні наслідки, а точну кількість має розрахувати лікар, після діагнозу про його нестачу.

Хром бере безпосередню участь у вуглеводному і ліпідному обміні, допомагає організму засвоювати і переробляти глюкозу з їжі, сприяє розщепленню жирів.

Переважна кількість хрому (в мкг/100 г) міститься в пеламіді (100) і тунці (90). Далі йдуть: анчоус, карась, короп, горбуша, камбала, зубатка, мойва, тріска, сом і деякі інші риби з показником 55 мкг/100 г. Яловичі печінка, нирки та серце містять 32, 30 і 30 мкг/100 г хрому відповідно.