Що є макулатурою?

Макулатура – відходи всіх видів паперу та картону, придатні для подальшого використання як волокниста сировина. Гофрокартон (гофрований картон) – це пакувальний матеріал, що складається зі склеєних паперових шарів, щонайменше один із яких являє собою гофрований (складений гармошкою) аркуш. Oct 18, 2022

Що не можна здавати в макулатуру ? Переробці не піддаються багатокомпонентні вироби, до складу яких окрім волокна целюлози може входити пластик, метал, целофан тощо. З цієї причини в макулатуру не приймають паперовий одноразовий посуд, упаковку типу Tetra Pak, металізований і просочений воском папір.

Що не можна здавати на макулатуру: термопапір (магазинні чеки, фотопапір); шпалери; упаковки з-під продуктів (лотки для яєць, упаковки з-під локшини, піци); використаний туалетний папір, паперові рушники, серветки.

Макулатуру можна здавати тільки з урахуванням низки умов: Усі картонні та паперові вироби приймаються тільки в сухому вигляді. Попередньо їх слід розсортувати за категоріями. Газети, журнали, картон і гофрокартон потрібно розділити між собою.