Що показує аналіз крові на антитіла до Коронавірусу?

Аналіз крові на антитіла до збудника COVID-19 виконується для оцінки імунної відповіді на поточну або перенесену інфекцію. Імуноглобуліни класу G (IgG) починають з'являтися у крові приблизно через 3-4 тижні після інфікування та можуть зберігатися тривалий час.

1800 титр антитіл до коронавірусу (позитивний результат) є нормою. При цьому імуноглобуліни класу A та M у крові повинні бути відсутніми. Їх наявність свідчить про стадії одужання.

IgG допомагає визначити наявність імунної відповіді (відповідна реакція імунітету на вторгнення вірусу), а також встановити факт перенесеної інфекції. Ці антитіла починають вироблятись через 2-3 тижні з моменту зараження і зберігаються в крові тривалий час (за наявними даними до 5 місяців).

Результат кількісного тіста показує та наявність антитіл в крові та їх концентрацію. Саме це дозволяє оцінити напруженість імунітету (ступінь захисту) проти COVID-19, який сформувався після перенесеного захворювання або після вакцинації препаратами Супутник V (Гам-КОВІД-Вак).