Скільки після закипання варити яйця некруто?

Після закипання води у каструлі яйця некруто потрібно варити протягом 2 або 3 хвилин орієнтовно. Намагайтеся остудити їх максимально швидко після приготування. Починати готувати яйця у холодній воді потрібно, щоб уникнути розтріскування шкаралупи. А холодна вода після варіння потрібна для швидкого остигання яєць.

Довести воду до кипіння, зменшити вогонь та варити при бульбашковому кипінні 7 хвилин – це ідеальний час для варіння круто. Для яєць у мішечок розкид ширший – від 5 до 6 хвилин. Досконалі яйця некруто готують 4 хвилини після закипання води. Вода не повинна сильно кипіти, щоб білок не став гумовим.

10 хвилин 1 Час варіння яєць круто 8–10 хвилин, рахуючи з моменту закипання води, в яку покладено яйця. При більш тривалому варінні білок яйця робиться занадто твердим, а жовток втрачає своє яскраво-жовте забарвлення. 2Зварені яйця треба негайно опустити в холодну воду, інакше їх важко буде очистити від шкаралупи.