Що добре підходить до вина?

До напоїв з насиченим смаком, таким як Каберне Совіньйон або Шираз, можна подати тверді, трохи солонуваті сири – витриманий чеддер, манчего, стилтон, підкопчена гауда. І їх краще доповнити підсмаженими тостами. Легкі молоді вина (наприклад, Піно Нуар) зазвичай подають з м'яким брі, грюєром або камамбером.

Сухе червоне вино добре поєднується з м'ясом, птахом та твердим сиром. Кріплене червоне сухе відмінно відтіняє смак грибів і морепродуктів. А ось з м'яким сиром, солодощами та першими стравами цей напій «не товаришує». Напівсухе червоне підходить до м'яса, овочевих страв, а також до твердих та молодих сирів.

До червоного сухого вина готуємо запашну м'ясну нарізку; густі супи; червоні пасти; піцу або пироги з томатами. До червоного напівсухого вина готуємо морепродукти – стейки з риби з травами, устриці у пікантному соусі; свіжі салати з додаванням червоних овочів та сиру; страва з м'яса.